Trans-Vorm

transvorm-aff15 januari t/m 12 februari 2017
Opening op zondag 15 januari 2017 om 15.00 uur

Het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst heeft Irene Berdine de Boer en Leslie Kamps de eer gegeven om de eerste expositie dit jaar in de serie ’trans’ af te trappen, een serie die in het teken staat van overgangen, veranderingen en vernieuwing.
Irene Berdine de Boer en Leslie Kamps vertegenwoordigen in een duospel de dynamische en complexe tussenpositie van het begrip ‘Trans-Vorm’.

Irene Berdine de Boer volgt momenteel de masteropleiding aan het Frank Mohr Instituut Groningen en laat in het SMAHK een overzicht van haar werk zien uit de periode voorafgaand aan deze opleiding plus enkele recente werken. Kwetsbaarheid en het verstoppen of wegstoppen daarvan is een belangrijk onderwerp in haar werk. De handeling van het ontwijken en de abstractie die hierin plaatsvindt vormt het beeld. Een storing in communicatie zorgt voor een gevoel van ongrijpbaarheid. Zo laat ze de toeschouwer binnen in haar wereld zonder die volledig te onthullen.
Leslie Kamps, die eerder al aan het Frank Mohr Instituut studeerde, toont een serie schilderijen onder de noemer ‘D.S.: Dynamische Systemen/Dominus Spiritus.’ Een dynamisch systeem is een systeem met onregelmatigheden. Het verloop van een dynamisch systeem is onvoorspelbaar. Hij combineert elementen uit de kunstgeschiedenis, architectuur, de actualiteit, folklore, religie en politiek. Hiermee vormt hij verhalen, waarin hij zijn ideeën over dynamische systemen elke keer een nieuw gezicht geeft. Alles in het leven, de geschiedenis, de wereld, hangt met elkaar samen. Hij kiest sinds enige tijd voor een grafische benadering in zijn werk, om zo het accent te leggen op ritme en patronen. Deze ritmen en patronen vormen structuur in elementen die inhoudelijk verschillend zijn.

De tentoonstelling is te zien van 15 januari t/m 12 februari op donderdag t/m zondag van 13-17 uur.

Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, Venestraat 88, 9402GP Assen www.smahk.nl – info@smahk.nl – 0592 315316

Share
Dit bericht is geplaatst in smahk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *