Sil Krol en Instantinopel

2 Sil Krol - White box with Blue and Orange stripes, 20105 maart t/m 2 april

Tentoonstelling met voornamelijk documentatie over ingrepen in de openbare ruimte, gepleegd met spontane sculpturen en onverwachte performances.

Opening op zondag 5 maart om 15.00 uur met onder meer het Instantinopel-volkslied.

De tentoonstelling valt in het SMAHK themajaar Trans-locations. Na Trans-vorm is dit de tweede tentoonstelling in dit kader en gericht op Trans-praktijk.

Sil Krol
Het werk van Sil Krol bestaat uit interventies in de openbare ruimte en site-specifieke installaties. De sculpturen, architectonische ingrepen en acties verschijnen spontaan in de openbare ruimte en nemen dankzij hun strakke beeldtaal soms officiële gedaantes aan die de aanschouwer en autoriteiten doen vertwijfelen.
Drie hoofdlijnen lopen door het werk van de afgelopen jaren; een aantal werken zetten aan tot experimenteel gebruik van de openbare ruimte en faciliteren zo een ‘open podium’, terwijl andere ingrepen de (abstracte) werking van macht en controle verbeelden. Een derde hoofdlijn vormt vraag ‘van wie is de openbare ruimte en wat is wel en niet geoorloofd’? Door middel van subtiele interventies worden deze fundamentele kwesties op de proef gesteld.

Instantinopel
Instantinopel is een project van de Noorse kunstenaars Eirik Rønneberg en John Eirik Sandli. Instantinopel is een fictieve stadsstaat die zijn grenzen bepaald aan de hand van de inwoners in plaats van aan het grondgebied.
Dit gebeurt onder meer met communicatieve breisessie, muziek voor dieren, het maken van de Instantinopel-grondwet en uiteraard ook een volkslied. Verder met voedingstips en een presentatie van eigen ’traditionele’ kostuums in openbare toiletten.
Het in SMAHK gepresenteerde werk bestaat uit geluid, video, foto’s en tekst. Daarnaast zullen er gedurende de tentoonstellingsperiode vermoedelijk ook enkele performances plaatsvinden.
Niet vaststaande activiteiten zullen t.z.t. via onze site en facebookpagina worden aangekondigd.

Share
Dit bericht is geplaatst in smahk, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *