Wandeling door Oude Molenbuurt in Assen

plattegrondDinsdag 14 juni om 10.30 uur.
Wandeling door de Oude Molenbuurt in Assen, met medewerking van Woningcorporatie Actium en stedenbouwkundig ontwerper van de Gemeente Assen Miriam de Graaf.
LET OP: Verzamelen bij het Buurt Informatie Centrum, P.J. Troelstralaan 85, Assen.
Met na afloop koffie/thee in SMAHK, waar t/m 26 juni ook de tentoonstelling Kunst in de Stad / Beelden in de Buurt is te zien op donderdag t/m zondag van 13-17 uur.

De wandeling is in het kader van een tentoonstelling in SMAHK, het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, dat is gevestigd aan de Venestraat 88 in de Oude Molenbuurt. SMAHK schenkt regelmatig aandacht aan stedelijke ontwikkeling en maatschappelijke cohesie.
Van 4 t/m 26 juni is er met de tentoonstelling ‘Kunst in de Stad/Beelden in de Buurt’ speciale aandacht voor de Oude Molenbuurt, met een binnenexpositie van beelden die ook buiten hadden kunnen staan. Of thuis, in de tuin of toch binnen in bijvoorbeeld een speciale buurtgalerie in de Oude Molenwijk.
De tentoonstelling wordt begeleid met een situatieschets voor een mogelijke, toekomstige beeldenroute op de J.P.Troelstralaan. In de wijk zouden – zo is het voorstel – alvast twee keramische kunstwerken herplaatst kunnen worden die voorheen stonden bij de Brandweer aan het Kanaal NZ en op de hoek bij de Kloekhorststraat.

Op woensdag 15 juni – 17.00 tot 18.30 uur is er in SMAHK een inloopbijeenkomst georganiseerd door de gemeente Assen over de woningbouwontwikkeling op het terrein van de Veningerlandschool en het Mercuriustheater.

De tentoonstelling is mede tot stand gekomen in samenwerking met het Buurt Informatiecentrum en Architectuurpodium Assen.

Share
Dit bericht is geplaatst in architectuur, smahk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *