Discussie: transitie en renovatie van woonwijken

IMG_4331Vrijdag 10 juni om 16.00 uur discussie over de stad: transitie en renovatie van woonwijken.

SMAHK, het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, is gevestigd aan de Venestraat 88 in de Oude Molenbuurt in Assen en schenkt regelmatig aandacht aan stedelijke ontwikkeling en maatschappelijke cohesie. Van 4 t/m 26 juni is er daarom speciale aandacht voor de Oude Molenbuurt, met een binnenexpositie van beelden die ook buiten hadden kunnen staan. Of thuis, in de tuin of toch binnen in bijvoorbeeld een speciale buurtgalerie in de Oude Molenwijk.
De tentoonstelling is mede tot stand gekomen in samenwerking met het Buurt Informatie Centrum en Architectuurpodium Assen.

Aanhakend op deze tentoonstelling is er op vrijdag 10 juni om 16.00 uur een discussie over de stad: transitie en renovatie van woonwijken.

De discussie zal in drie subthema’s worden behandeld:
– De wijk: Ontwikkeling en samenstelling van de wijk ten opzichte van de stad en de stadskern, met als trefwoorden verleden heden en toekomst, verwachting, wijkvisie, de rol van woningcorporatie en de gemeente.
– De woning: relaties met bewoners, politiek, ruimte voor woonexperimenten/tiny houses, het verschil tussen sloop/nieuwbouw en renovatie, huur of koopaanbod.
– De stad: assen in relatie tot andere gemeentes van rond 60.000 inwoners, ruimte voor verandering en nieuwe initiatieven (zelfvoorzienend, kunst, e.a.).

Aan de discussie nemen deel onder meer Henco Bekkering (stedenbouwkundig ontwerper), Geert Hovingh (architectuurtheoreticus), Annet Laurijsen van Woningstichting Actium en wellicht iemand van de Gemeente Assen.
Ook buurt en overig publiek is hierbij van harte welkom.

Share
Dit bericht is geplaatst in architectuur, lezingen-debatten, smahk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *