Kunst in de Stad / Beelden in de Buurt

Flyer Molenbuurt.page14 t/m 26 juni 2016
Opening zaterdag 4 juni om 16.00 uur door Laura Punt

SMAHK, het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, is gevestigd aan de Venestraat 88 in de Oude Molenbuurt en schenkt regelmatig aandacht aan stedelijke ontwikkeling en maatschappelijke cohesie. Van 4 t/m 26 juni is er daarom speciale aandacht voor de Oude Molenbuurt, met een binnenexpositie van beelden die ook buiten hadden kunnen staan. Of thuis, in de tuin of toch binnen in bijvoorbeeld een speciale buurtgalerie in de Oude Molenwijk.
De tentoonstelling wordt begeleid met een situatieschets voor een mogelijke, toekomstige beeldenroute op de J.P.Troelstralaan. In de wijk zouden – zo is het voorstel – alvast twee keramische kunstwerken herplaatst kunnen worden die voorheen stonden bij de Brandweer aan het Kanaal NZ en op de hoek bij de Kloekhorststraat.

In de tentoonstelling is ruimtelijk werk te zien van Ria Penthum, Joop Striker, Ko Vester, Evert van Fucht, Ruud Mast en Mirjam Veldhuis. En affiches van Judie Alberts, Peter van der Weij, Marjan Buning en Bert Scholten.

De voorlopig te herplaatsen kunstwerken zijn van Jan Snoeck, keramische stoel (1981) en Albert Petstra, lezend figuur (1984).

Zaterdag 4 juni om 16.00 uur
Opening tentoonstelling door Laura Punt

Vrijdag 10 juni om 16.00 uur
Discussie over de stad: transitie en renovatie van woonwijken, met onder meer Henco Bekkering, Geert Hovingh, gemeente Assen en Actium.

Dinsdag 14 juni om 10.30 uur
Wandeling door de buurt, met medewerking van Woningcorporatie Actium en stedenbouwkundig ontwerper Miriam de Graaf.
Verzamelen bij het Buurt Informatie Centrum, P.J. Troelstralaan 85.

Woensdag 15 juni – 17.00 tot 18.30 uur
is er in SMAHK een inloopbijeenkomst georganiseerd door de gemeente Assen over de woningbouwontwikkeling op het terrein van de Veningerlandschool en het Mercuriustheater.

Dit project is mede tot stand gekomen in samenwerking met het Buurt Informatiecentrum, de gemeente Assen en Architectuurpodium Assen.

Share
Dit bericht is geplaatst in architectuur, lezingen-debatten, smahk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *