SPOREN VAN MENSHEID – 25 jaar Liesbeth Takken

Uitnodiging_Liesbeth_Takken14 t/m 29 mei 2016
SPOREN VAN MENSHEID – 25 jaar kunstenaarschap Liesbeth Takken

Opening tentoonstelling en boekpresentatie zaterdag 14 mei om 16.00 uur.

Sprekers: Peter ‘t Hoen – ‘De kunst verstaan’, Frouke Engelaer – MD, PhD en campagneleider crowdfunding voordekunst.nl en Flip Ekkers – uitgeverij Philip Elchers.

Daarna is er een muzikale improvisatie waarbij Dick Verbeeck en Louise Vaessen op bijzonder slagwerk en ander instrumentarium spelen, gevolgd door een interactieve oefening, waarbij de aanwezige kinderen uitgenodigd worden mee te doen.

Beeldend kunstenaar Liesbeth Takken studeerde in 1990 af aan de Gerrit Rietveld Academie als beeldhouwer. Sindsdien werkt ze aan een eigenzinnig oeuvre dat bestaat uit aquarellen, tekeningen, installaties, community art en land art.
Ideeën over herkomst en ontwikkeling van menselijke activiteit zijn belangrijke thema’s. In haar land art en community art projecten realiseert ze met inzet van anderen, kinderen en volwassenen, vaak omvangrijke cirkel- of spiraalvormige figuren in het landschap met natuurlijke materialen. Het ontstaan en vergaan van deze vormen, die refereren aan ‘primitieve kunst’ en prehistorische monumenten, wordt nauwkeurig vastgelegd.

Zowel in de tentoonstelling SPOREN VAN MENSHEID als in het gelijknamige boek is een neerslag te zien van wat Liesbeth Takken de afgelopen 25 jaar aan kunstwerken heeft geproduceerd.

Het werk van Takken kent vele liefhebbers. Zo werd ze in 2015 tijdens Symposion Gorinchem uitgenodigd voor een gesprek met prinses Beatrix, die zich uitermate geïnteresseerd toonde. Ze exposeert en werkt projectmatig in binnen- en buitenland. In 2014-2015 was ze actief in Oman, in 2012 in China, in 2010 in Denemarken, meermalen in Duitsland en in de jaren negentig ook in Slowakije.

Op donderdag 26 mei om 20.00 uur is er in SMAHK een performanceprogramma dat aansluit bij de tentoonstelling. Zo word het theaterstuk ‘Naar Moskou’ gespeeld; een ingekorte versie van ‘Drie zusters’ van Anton Tsjechov. Spel: Suzanne Groote, Aly Kampinga en Sonja Speelman. Regie: Jos Visscher. www.splinterendewinter.nl
Aansluitend muzieksessie met Woody Vermeltvort afgewisseld met enkele voordrachten.

SPOREN VAN MENSHEID kwam tot stand met steun van de voorintekenaars, donateurs van de crowdfunding bij voordekunst.nl, Provincie Drenthe, Gemeente Assen en Iona Stichting.

De tentoonstelling SPOREN VAN MENSHEID is van 14 t/m 29 mei geopend op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur in SMAHK, Venestraat 88, 9402 GP Assen.

Nieuwsbrief SPOREN VAN MENSHEID

Share
Dit bericht is geplaatst in smahk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *