Lezing door Nathalie de Vries

dvda_logo_nodate222 juni 2014 om 15.00 uur

Let op: de lezing vindt plaats in De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen.

Op de Dag van de Architectuur, zondag 22 juni, organiseert SMAHK om 15.00 uur een lezing over Architectuur door Nathalie de Vries van Architectenbureau MVRDV.

Nathalie de Vries is een befaamd architect. Samen met haar partners van het internationaal opererende bureau MVRDV is zij onder meer verantwoordelijk voor de nieuwe spectaculaire markthal van Rotterdam en het nieuwe museumdepot van het Museum Boymans van Beuningen, eveneens in Rotterdam.
SMAHK heeft haar onder meer gevraagd omdat zij vorig jaar een provocerende column in het provinciale magazine over ruimtelijke ordening in Noord-Nederland heeft geschreven onder de titel ‘Noordstad’.
Haar lezing zal gaan over Visies op Openbaarheid en de openbare ruimte, in Europa, in Nederland, in het Noorden en in Assen.

In de lezing komen aspecten aan de orde als stad versus landschap en het concept Noordstad, met als aandachtspunten mobiliteit, bereikbaarheid, stabiliteit (geologisch, politiek en economisch) en particuliere initiatieven. Dit laatste sluit daarmee aan bij het landelijk thema van de Dag van de Architectuur ‘Mensen maken de stad’, een thema dat ook in Assen steeds meer aandacht krijgt.

De lezing, met aansluitend discussie, is voor iedereen die geïnteresseerd is vrij toegankelijk en vindt plaats in De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen.

Update 18 juni 2014:
Gemeente Assen, NS en ProRail hebben samen met bureau Spoorbouwmeester en de supervisor van de FlorijnAs vijf architecten geselecteerd die de komende tijd een schetsontwerp mogen maken voor het nieuwe stationsgebouw in Assen. De vijf geselecteerde architecten/combinaties zijn: Atelier Pro architekten, Movares Nederland, MVRDV, Office Winhov/ Gottlieb Paludan Architects en de combinatie De Zwarte Hond / Powerhouse Company. Deze vijf architecten worden uitgenodigd een schetsontwerp voor het stationsgebouw te maken.
– – – – –

Fietstocht

Tijdens het Architectuurweekeind van 21/22 juni is er op zaterdag 21 juni een fietstocht langs een aantal locaties die op de tentoonstelling Stedelijke Bakens te zien zijn (zie onder).
De fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen bij SMAHK aan de Venestraat 88 om 13.30 uur. We vertrekken om 14.00 uur.

– – – – –

Tentoonstelling

In het SMAHK is tot en met 22 juni nog de tentoonstelling Stedelijke Bakens / Urban Beacons te zien. Prints, foto’s, film en recente documentatie over architectuur en minder bekende kunst in de openbare ruimte. Gebouwen en beelden die als bakens in de stad kunnen worden gezien en die daarmee de stad een gezicht geven. Ook is er beeldend werk en een video van David Sciarone.

De tentoonstelling is geopend op donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

Share
Dit bericht is geplaatst in architectuur, lezingen-debatten, smahk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.