Re-present

foto6 t/m 27 april 2014
Opening zondag 6 april om 15.00 door Hans Caminada, cultuurtheoreticus.

Re-present is een tentoonstelling met werk van Carla Graft, Agneta Evenhuis en Isolde Venrooy.

Carla Graft (1946) leeft en werkt in Den Haag. Zij is beeldend kunstenaar en cultuurhistoricus. Graft was student aan de St. Joost Academie in Breda en Ateliers 63 in Haarlem en behaalde in 2000 een MA degree European Arts and Cultures aan de Montfort University in Leicester (UK) In 2007 behaalde zij een MA degree Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Zij is schrijver van het boek Kunst in Nood (2008), een onderzoek naar het mecenaat tijdens het Interbellum. www.carlagraft.nl

Uitleg bij werk Carla Graft: MOVING EUROPE is een doorlopend project van één uur durende opnamen van mensen op roltrappen in de Europese hoofdsteden. Een poging wordt gedaan het integratieproces van de lidstaten te visualiseren. Aanleiding voor dit project is een actueel maatschappelijk verschijnsel: de toenemende sociale europeanisering. De poging om het effect daarvan in videobeelden vast te leggen is een absurde onderneming. Als er echter van wordt uitgegaan dat deze overgangsperiode als een periode met een eigen betekenis kan worden gezien, is het zichtbaar maken daarvan wellicht minder onmogelijk. Voor dit beeldend vergelijkend onderzoek wordt de videocamera als observerend en registrerend instrument ingezet.

Agneta Evenhuis (1953) is werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar in Ulvenhout, Breda. Daarnaast werkt zij als docent verbeelden aan de Avans Hogeschool in Breda. Tot 1989 was zij zelfstandig werkzaam als bewegingskunstenaar en tot 1985 verbonden aan de mimegroep Piramide op de punt te Antwerpen. Evenhuis is in 1994 afgestudeerd in de richting grafiek en monumentale vormgeving aan de AKV St. Joost Breda, in 2000 afgestudeerd als Masters of European Arts and Cultures en in 2002 als docent 1e graads beeldende kunst en vormgeving.
www.agnetaevenhuis.nl

Uitleg bij werk Agneta Evenhuis:
Agneta Evenhuis maakt licht- en dia-installaties, muurschilderingen, doet performances en aan mail art. Haar werk – divers als het is – heeft altijd een wat ijl, poëtisch karakter. Agneta onderzoekt wetmatigheden van (het) leven. Daarbij staat de relatie mens/dier centraal: het dierachtige in de mens, de cultuur in het dier. Deze wetmatigheden krijgen vorm in patronen, herhalingen en variaties daarop.

Isolde Venrooy (1977) is werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar en ontwerper. Daarnaast werkt zij als docent waarneming 2d en projectonderwijs aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Isolde is in 1998 cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg in de richting tweedimensionaal autonoom. In 2000 afgestudeerd als Masters of European Arts and Cultures, in 2003 cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in de richting man and communication.
www.isoldevenrooy.com

Uitleg bij werk Isolde Venrooy:
Venrooy zoekt naar wijzen waarop haar werk zelf aandacht kan vragen van de beschouwer. Door werken te creëren die niets tonen wanneer je oppervlakkig kijkt. Venrooy gebruikt in haar werk o.a. papier met specifieke herkomst zoals reisbrochures. De schilderijen zijn ontstaan door papier te verzamelen, te snijden, te plaatsen op schilderdoek en te beschilderen. In de schilderijen van Venrooy deelt de mens het zuivere element tijd met anderen, zoals baders, die het zeewater delen, of skiërs, in het stralende wit van sneeuw. Ze zijn verbonden door een gemeenschappelijke tijdstroom. Venrooy brengt deze verbinding op een heel concrete, ambachtelijke manier tot stand. Door knipsels te overschilderen met acrylverf worden figuren geïsoleerd en samengevoegd in een nieuw tijdsmoment.

Share
Dit bericht is geplaatst in smahk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.