To have or to behave

8 september t/m 12 oktober 2013
Een tentoonstelling met fotografie van drie Asser fotografen: Hellen Sandburg, Bernard Mulder en Johan Niels Kuiper.
De tentoonstelling loopt vrijwel gelijktijdig met de twintigste Noorderlicht Fotomanifestatie 2013 in Groningen, die dit jaar als thema heeft To Have and Have Not.
Openingstijden tentoonstelling donderdag- vrijdag- zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Wel zal ik, als eigenaar van de gedachten, zo goed mogelijk mijn eigendom met het schild dekken zoals ik als eigenaar van de dingen niet iedereen gewillig laat toegrijpen; maar tegelijkertijd zal ik glimlachend het einde van de slag tegemoet zien, glimlachend het schild op de lijken van mijn gedachten en mijn geloof leggen, glimlachend triomferen wanneer ik verslagen ben. Dat is juist de humor van de zaak. Zijn humor op de kleingeestigheden van de mensen loslaten kan iedereen die “verhevener gevoelens” bezit; hem met alle “grote gedachten, verheven gevoelens, edele geestdrift en heilig geloof” laten spelen, betekent dat ik de eigenaar van alles ben.
Max Stirner: De enige en zijn eigendom, 1844/2008

Share
Dit bericht is geplaatst in smahk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.