Kunst! In de etalage

Op donderdag 12 juli 2012 werd in Assen het tijdelijke kunstproject ‘Kunst! In de etalage’ geopend, een samenwerkingsproject van de Gemeente Assen, MKB Assen en SMAHK. Het project is een vervolg op het succesvolle ‘Open Gaten’- kunstproject, vorig jaar, op diverse open plekken in de stad.

Kunst! In de etalage werd onder flinke belangstelling geopend met een toespraak door wethouder Maurice Hoogeveen. Daarna maakte het hele gezelschap een wandeling langs de door kunstenaars ingerichte etalages.
In de Singelpassage zijn dat Peter Verboom op nummer 12, Mariet Offermans op nummer 14 en Fabian Westphal op nummer 16. In de Kerkstraat op nummer 18 zijn dat Chris Brans en Sjoerd Jorritsma.
De vijf kunstenaars kregen de opdracht nieuw werk te maken en daarvoor de hele etalage te gebruiken. Geheel volgens de bedoeling zijn het daardoor installaties geworden met gebruikmaking van de ruimte. ‘Kunst! In de etalage’ is daarmee meer dan alleen een kunstwerk in de etalage.

Het project in het centrum van Assen is te zien tot oktober 2012.
Voor een foto-impressie door één van de kunstenaars, Chris Brans, zie De Ondergrond.
Een kort interview met Fabian Westphal bij het Drenthejournaal

Share
Dit bericht is geplaatst in architectuur, smahk, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kunst! In de etalage

 1. JohnDilling schreef:

  Prachtig ‘opengaten’ en innovatief voor een alternatieve kunstbeleving, en zeker en aanwinst voor het lege gedeelte van het mooie centrum van Assen. Dit inniatief heb ik in reeds eerdere steden gezien, Rotterdam, Amsterdam, en laatst nog in Berlijn.
  Ik zou er zelf dan ook graag aan mee willen doen, indien dat zou kunnen.

  vriendelijke groet
  JohnDilling
  beeldend vormgever, sculpturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *