Kunstproject Assen

Op woensdag 12 oktober ging in Assen het kunstproject ´Open gaten´ officieel van start met een welkomstwoord door Maurice Hoogeveen en een wandeling. Vier kunstenaars uit de regio Assen hebben werken gemaakt, die het komende halfjaar verschillende braakliggende locaties in Assen sieren.
Gabrielle Kroese plaatste bouwborden met fotografisch beeld en de tekst ´It´s a jungle´ op de hoek van de Paul Krugerstraat en de Kloekhorststraat en refereert hiermee aan het groene Drenthe, de stad Assen en de relatie met wereldstad Xian.
Bernard Mulder maakte een fotomontage bij het Hommes/pand aan de Groningerstraat. Zijn uitgangspunten zijn de compacte stad, stedelijke omgeving en architectuur.
Op de hoek van de Oude Molenstraat en het Cereshof is een landartproject van Liesbeth Takken aan het ontstaan in de vorm van een geometrische cirkel waarin het tijdsaspect een rol speelt..
Op de hoek Oude Molenstraat – het Kanaal plaatste Gejan Stol een groep vlaggenmasten waarmee de ruimte in beweging komt en zo de stilte wordt doorbroken.
Het viertal werd door een commissie geselecteerd uit een groter aantal kunstenaars dat gehoor gaf aan de oproep om zich te verdiepen in de relatie tussen architectuur, kunst, openbare ruimte en leegstaande plekken .
Het project is geïnitieerd door de Gemeente Assen. In de uitvoering en begeleiding is samengewerkt met DeFKa, het Departement voor Filosofie en Kunst in Assen – onderdeel van SMAHK.
Van 11 november t/m 3 december zal er in het SMAHK een documentaire presentatie over het project te zien zijn, als onderdeel van de tentoonstelling Beelden bij Gebouwen.
Meer over dit project op Facebook Kompact Assen

Share
Dit bericht is geplaatst in architectuur, defka, smahk. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kunstproject Assen

  1. ELGA MULLER schreef:

    EEN GEWELDIG INITIATIEF, HOPELIJK KRIJGEN MEER KUNSTENAARS INSPIRATIE EN DE KANS OM MEE TE DOEN (OOK “GERICHTE” GRAFFITI, ONTWERPEN VAN EN REALISERING DOOR LEERLINGEN VAN SCHOLEN EN/OF ASSENAREN/DRENTHENAREN) MET EVT. SPONSORING DOOR BEDRIJVEN, VOOR DE INKLEURING VAN DE STAD..

  2. GertWijlage schreef:

    Voor meer en actuele informatie over de Open Gaten Kunstroute, fotoos en videodocumentatie, kijk even op Facebook bij Kompact Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.