Beelden bij Gebouwen

11 november t/m 3 december 2011.

Op vrijdag 11 november werd de tentoonstelling geopend door Bernadette Boumans, landschapsarchitecte.

Tentoonstelling in samenwerking met Architectuurpodium Assen CM over beelden bij gebouwen, beelden die een relatie aangaan met aangrenzende architectuur. Op onze eigen locatie, de Veningerlandschool, staat een beeld van Jo Pessink, een soort eenvoudig ‘speelbeeld’ voor de jeugd. Met dit beeld als uitgangspunt leidt de presentatie Beelden bij Gebouwen, via een aantal andere voorbeelden, naar een interactief sensorgestuurd beeld van Daan Roosegaarde, dat nog steeds als ‘speelbeeld’ door de bezoekers van De Nieuwe Kolk (het nieuwe theater in Assen) kan worden ervaren, maar dat van dusdanige afmeting is dat er eigenlijk van een interactieve ‘omgeving’ kan worden gesproken.
Daarnaast werd de suggestie van de Gemeente Assen, om een culturele invulling te geven aan het gebied tussen de verschillende Kwartieren op de zogenaamde Culturele As, onderzocht. Deze Culturele As, tussen twee grootschalige nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten, het Cultureel Kartier en het Drents Museum/Drents Archief, voert door een oud gedeelte van de binnenstad en heeft direct met (visuele) stedelijke invulling te maken.
Ook was er een presentatie te zien van het ‘Open Gaten’-kunstproject, dat nauw aansloot bij de thematiek.
Op de tentoonstelling was werk te zien van: Dinanda Luttikhedde, Jo Pessink, Jan Jacobs Mulder, Thonik, Daan Roosegaarde, Hans van den Ban, Bernard Mulder, Oosterhuis Lénárd, Gert Wijlage, Neutelings Riedijk, Gejan Stol, Gabrielle Kroese, Liesbeth Takken, Anne Jaap de Rapper, Ineke Broerse en Wia Stegeman.
Meer over het ‘Open Gaten’-kunstproject op Facebook.

Op vrijdag 25 november 2011 stond ook de Sandberglezing 2011 in het teken van Beelden bij Gebouwen.

Als sprekers traden op Christiaan Jansen (Studio Roosegaarde) en Hans van den Ban (beeldend kunstenaar en adviseur Rijksbouwmeester). Daarna vond een discussie plaats met publiek.
Meer hierover in het bericht over de Sandberglezing 2011

Dit bericht is geplaatst in architectuur, smahk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *