SMAHK/DeFKa en Week van de Poezie

dichtersavond(Voorlopig) einde SMAHK.
Begin januari heeft SMAHK helaas de locatie aan de Venestraat moeten verlaten. De oude Veningerlandschool zal binnenkort worden gesloopt.
Tot op heden heeft de Gemeente Assen nog geen geschikte, vervangende ruimte kunnen of willen vinden. Ook is er voor SMAHK geen extra subsidie beschikbaar om zelf adequate vervangende ruimte te huren.

De huidige opzet van een volwaardig Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst wordt daarom tot nader order geparkeerd.
Actuele activiteiten in 2018 worden uitgevoerd door DeFKa Research.

DeFKa heeft nieuwe ruimte voor kantoor en opslag gevonden boven Boekhandel Van der Velde in Assen. Die ruimte is echter ongeschikt om grote groepen mensen te ontvangen. Vandaar dat er momenteel geen tentoonstellingen inpandig gepland staan. Wel is bezoek op afspraak mogelijk en zullen we extern presentaties gaan plannen. Hoe de programmering er in de toekomst uit gaat zien wordt tijdig bekend gemaakt.
We concentreren ons op (artistiek) onderzoek, filosofie, poëzie en enkele lezingen.
We houden u op de hoogte.

Week van de Poëzie
Op donderdagmiddag 25 januari organiseert DeFKa in Assen van 17.00 uur tot 18.00 uur de aftrap van de Week van de Poëzie met een verrassende poëtische performance voor de deur bij Van der Velde Boeken, Gedempte Singel 11, 9401 JM Assen.
Hieraan nemen deel: Kitty Boon, Bart van Mulkom, Gert Wijlage, Adrie Krijgsman en o.v. Djodjie Rinsampessy.

Vervolgens is er op woensdagavond 31 januari een door Van der Velde en DeFKa samen georganiseerde dichtersavond van 18.30 uur tot 21.00 uur. Met voordrachten door de dichters Iduna Paalman, Michiel Westbeek en Sacha Landkroon, die tevens kort zullen worden ondervraagd over enkele aspecten van hun dichterschap.

Meer bij http://www.poezieweek.com/activiteit/defkas-dichtersavond-stracks-poezie-theater/

Share
This entry was posted in poezie, smahk. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>