Trans-Constructie + Lokaal Talent/Lokale Perspectieven

Magazine Catalogus 0Van 11 juni t/m 2 juli, rondom de Dag van de Architectuur, zullen er in SMAHK twee exposities plaatsvinden van beeldende kunst, architectuur en vormgeving.
Samen vormen deze beide presentaties een beeldende plaatsbepaling, over ruimtelijke vormen op grond van lokale, architecturale en sculpturale uitgangspunten.

Onder de titel Trans-Constructie zullen de kunstenaars Amanda van Wijk en Tobi van Ringen ter plaatse gemaakte installaties tonen.

Naast deze tentoonstelling is er in SMAHK, in samenwerking met Architectuurpodium Assen, een presentatie van lokaal talent met aandacht voor lokale architectuur en vormgeving. Titel van deze expositie is Lokaal Talent / Lokale Perspectieven.

Hieraan nemen deel: (nog voorlopige selectie)
12WAT Studio
Judie Alberts
Gerrit ter Beek
Evert van Fucht
Diederik Helder
Mieke Hoogeveen
Bert Jippes
Mark Lisser
Hein Overbeek
Ria Penthum
Betty Simonides
Ellen Stuurop
Gejan Stol
Tim Timmermans
Joke Wieringa
Gert Wijlage

De opening is op zondag 11 juni om 15.00 uur met (nog onder voorbehoud) muziek van Nouschka van Schaik (viool).

Op zondag 18 juni om 15.00 uur is er een paneldiscussie met betrekking tot de binnenstadsvisie in Assen, stedenbouw in het algemeen en met name de rol daarbij van beeldende kunst. Wie hieraan deelnemen wordt ook later bekend gemaakt.

Op zondag 25 juni van 16.00 tot 17.00 uur speelt de Drents/Vlaamse band Loop Alley. Zij spelen Electro Wave met jaren ’80 doordrenkte partijen, die de strijd aangaan met House elementen, hard en teder. De ene keer wint de New Wave het van de House en de andere keer de krachtige beats. Hierdoor ontstaat een diversiteit die geen moment verveelt en is het moeilijk om niet in dansen uit ‘te barsten’. Hun muziek heeft invloeden van Siouxsie and the Banshees, Moloko en Dj Richie Hawtin.

This entry was posted in architectuur, smahk, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>