Buiten Binnen Drenthe

Naamloos28 februari t/m 27 maart 2016.
Met een veelbelovende opening op zondag 28 februari om 15.00 uur.

Fotograaf Richard Lahuis maakte 24 portretten van uiteenlopende Drentse kunstenaars – beeldend kunstenaars, dichters, musici en ontwerpers – waaronder Guus Slauerhoff, Gerard Stout, Marijke Mulder en Jante Wortel.

Op de expositie is naast de mystieke en tijdloze zwart-wit fotografie van Lahuis tevens werk te zien van de geportretteerde kunstenaars.

Tijdens de opening treden alle uitvoerende kunstenaars op, zoals Marijke Mulder, Betsy Torenbos, Melvin Bonnet, Egbert Hovenkamp e.a.

Richard Lahuis groeide op in Sleen en is sinds 2012 op professionele basis actief als fotograaf met passie voor muziek (huisfotograaf van de Groningse band Meadowlake) en portretfotografie. Middels een foto probeert hij een eigenschap van iemand bloot te leggen die in eerste instantie niet zichtbaar is, zoals emotie, omgeving en levenswijze.

Deelnemende kunstenaars, naast fotograaf (en in dit geval curator) Richard Lahuis,, zijn Guus Slauerhoff, Gerard Stout, Marijke Mulder, Jante Wortel, Betsy Torenbos, Melvin Bonnet, Egbert Hovenkamp, Gieke Hoogstins, Cor Sonke, Hayat Ezzeroili, Thea Gerritsen, Wessel Bezemer, Albert Rademaker, Saskia Dingelstad, Charity van der Meer, David van der Meer, Trudie van den Bos, Dick Post, Marieke Geerlings, Ingo Leth, Francis Killian, Wijtze Valkema, Wia Stegeman en Andrijana Martinovic.

Data expo: 28 februari t/m 27 maart
Locatie: SMAHK. Venestraat 88, Assen.
Openingstijden: do t/m zo, 13-00-17.00 uur
Website: smahk.nl

Sponsoring: Hof van Saksen, Wilcovak (Hoogeveen) en SMAHK. Verder mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Assen.

Share
Dit bericht is geplaatst in smahk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *